Tenneco Dostarcza Rozwiązania Dla Układów Zawieszenia W SUV-Ach Jaguar E-PACE

Lake Forest, Illinois,  Tenneco Inc. (NYSE:TEN), globalny dostawca produktów i systemów osiągów jezdnych i ochrony powietrza, będzie dostarczać rozwiązania dla układów zawieszenia w kompaktowych SUV-ach Jaguar E-PACE. Standardowe kolumny przednie i amortyzatory tylne Tenneco stanowić będą podstawowy  komponent pojazdów, a układ Ciągle Zmiennego Semi-aktywnego Zawieszenia (CVSA), pochodzący z asortymentu Inteligentnych Układów Zawieszenia Monroe®, stanie się częścią zestawu kontroli stabilności.

Zaliczane w przeciągu ostatniej dekady do jednej z najbardziej niezawodnych technologii z zakresu układu zawieszenia w branży, produkowane przez Tenneco układy CVSA stały się częścią Dynamicznego Systemu Kontroli Stabilności Jaguar Land Rover. System ten identyfikuje w czasie rzeczywistym warunki jazdy oraz samą drogę, niezależnie regulując pracę każdego tłumika, co przekłada się na wygodniejszą jazdę, którą można łatwiej kontrolować.

“Za pomocą nieustannego dostosowywania tłumików, odznaczająca się wysoką precyzją technologia CVSA firmy Tenneco umożliwia kierowcom prowadzenie samochodu w sposób optymalnie wyważony i wygodny,” oświadczył Neville Rudd, starszy wiceprezes, Tenneco Global Ride Control. “Segment kompaktowych SUV-ów jest szybko rozwijającym się i konkurencyjnym segmentem, a zaawansowana technologia układów zawieszenia Tenneco zapewnia klientom OE sposób na wyróżnienie swoich modeli wśród konkurentów na rynku. Ponadto, klienci mogą korzystać

z większej wygody, kontroli oraz swobody, tak aby wybrane rozwiązanie spełniało ich potrzeby.”

Tenneco jest liderem w produkcji zaawansowanych produktów kontroli jazdy dla rynku części oryginalnych, proponujący producentom pojazdów szeroki asortyment rozwiązań pasywnych oraz zaawansowanych układów zawieszenia. Do modeli Jaguara E-PACE firma dostarcza przednie kolumny i tylne amortyzatory produkowane

w zakładach w Gliwicach oraz czeskich Hodkovicach, a także układy zawieszenia CVSA pochodzące z hiszpańskiego zakładu w Ermua.

Bill Dawson Media Relations-North America
Simonetta Esposito Media Relations-Europe at Tenneco