Tenneco uruchamia platformę eLearning dla dystrybutorów i mechaników

Nowa platforma zaprezentowana na targach Automechanika oferuje sieciowe instrukcje „krok po kroku” i inne materiały szkoleniowe

Frankfurt, Niemcy - Tenneco Inc. (NYSE: TEN), globalny dostawca produktów i systemów osiągów jezdnych i ochrony powietrza, ogłosił dzisiaj udostępnienie nowej platformy eLearning Tenneco. Nowa platforma sieciowa zaprojektowana tak, aby zapewnić profesjonalistom rynku samochodowych części zamiennych dostęp do bezpłatnych, dogłębnych możliwości szkoleniowych i szczegółowych informacji technicznych została zaprezentowana w tym tygodniu na targach Automechanika, we Frankfurcie.

Goście, którzy odwiedzą stoisko Tenneco – zlokalizowane w Hali 4, Stoisko C11 – mogą doświadczyć demonstrowanych na żywo funkcji platformy eLearning Tenneco, która oferuje użytkownikom ponad 130 instrukcji „krok po kroku”, instrukcji montażowych i modułów szkoleniowych dostępnych za pośrednictwem każdej przeglądarki sieciowej. Ujęta tam tematyka obejmuje amortyzatory Monroe®, sprężyny, i elementy zawieszenia oraz filtry cząstek stałych Walker® do silników Diesla zainstalowanych w samochodach osobowych i w pojazdach komercyjnych. Obecnie portal jest dostępny w języku angielskim, ale dodatkowe wersje językowe zostaną dodane z początkiem roku 2019. Zob. strona internetowa www.tenneco-elearning.com

Firma Tenneco konsekwentnie przykłada dużą wagę do szkoleń, inwestując znaczne kwoty w różnorodne inicjatywy wspierające profesjonalny personel warsztatów samochodowych oraz tych, którzy personel ten szkolą. Od roku 2006, skuteczny program szkoleniowy “4T” Tenneco Train the Trainers dostarcza dogłębne instrukcje techniczne ponad 360 000 uczestników, zapewniając wartościowe możliwości szkoleniowe w dziedzinach takich jak osiągi jezdne, kontrola emisji i zdolności “miękkie”. Nowa platforma eLearning rozwinęła się na tej podstawie jako wygodny i bezpłatny dodatkowy zasób kluczowych informacji technicznych.

„Kompleksowe i dogłębne szkolenie ma żywotne znaczenie dla osiągnięcia sukcesu przemyśle części i usług samochodowych ze względu na coraz bardziej złożone technologie instalowane w nowoczesnych samochodach osobowych”, mówi Maurits Binnendijk, wiceprezes i dyrektor generalny ds. europejskiego rynku części zamiennych Tenneco. „Jednocześnie, profesjonaliści z rynku samochodowych części zamiennych coraz trudniej znajdują czas na częste podróże w celu uczestniczenia w sesjach szkoleniowych przy równoczesnym spełnianiu wymogów łączących się z ich pracą. Nasza nowa platforma eLearning oferuje zrównoważenie, jakiego potrzebują ci profesjonaliści – dzięki niej mogą teraz poszerzać swoją wiedzę i zdolności w sposób ciągły i w dogodnym dla nich czasie”.

Dodatkowo  do nowej platformy eLearning, Tenneco wspiera również profesjonalny personel warsztatów kompleksowymi szkoleniami i informacjami o diagnostyce pojazdów pomagającymi im szybko, skutecznie i dokładnie zdiagnozować i naprawić nawet najbardziej złożone problemy z układami kontroli jazdy, zawieszenia i kontroli emisji. Ośrodkiem tej działalności jest inicjatywa „B-Connected”, oferująca bezpłatny, całodobowy i całotygodniowy (24/7) dostęp do takich światowej klasy narzędzi jak Zaawansowany System Informacji Cyfrowych dla Techników (TADIS) z jego obszerną biblioteką video, modułów eLearning, arkuszy specyfikacyjnych, porad diagnostycznych, instrukcji montażowych i innych zasobów. Dostępna jest angielskojęzyczna linia pomocy technicznej. Zob. więcej szczegółów pod adresem www.monroe.com.

Aby uzyskać dostęp do nowego programu eLearning wystarczy po prostu zalogować się w www.tenneco-elearning.com. Zarówno TADIS jak i inne materiały szkoleniowe Tenneco dostępne są pod adresem www.training.tenneco.com lub za pośrednictwem linku do „B-Connected” pod adresem www.monroe.com. Specjaliści w zakresie rynku części zamiennych mają również dostęp do materiałów reklamowych i promocyjnych dla punktów sprzedaży oraz do bogato ilustrowanych katalogów produktów, które można znaleźć online pod adresem www.monroecatalogue.eu i www.walkercatalogue.eu.